Search
Close this search box.
تراپی آنلاین ، افسردگی بعد از مهاجرت

تراپی آنلاین برای درمان استرس و افسردگی پس از مهاجرت

  • انسان امروزی بیش از گذشته با مسائل و مشکلاتی از قبیل مهاجرت، استرس و اضطراب مالی، یافتن شغل جدید و دغدغه‌های تحصیلی دست و پنجه نرم می‌کند. این موضوع منجر شده وی بیش از اجداد خود دچار مشکلات سلامت روان نظیر استرس، اضطراب و افسردگی شود. مسایل مرتبط با سلامت روان به طرز چشمگیری باعث کاهش کیفیت زندگی انسان­‌ها شده است. بدین ترتیب نیاز مردم به آغاز جلسات تراپی یا روان­درمانی هم افزایش پیدا کرده است. جلسات تراپی حضوری معمولاً برای کسانی که به تراپیست خود دسترسی دارند مناسب است، اما تراپی آنلاین برای افرادی که مهاجرت کرده‌­اند و یافتن تراپیست فارسی زبان در کشور جدید برایشان سخت است، مناسب‌­تر می­‌باشد. معمولاً تراپی آنلاین با اهداف مختلفی همچون کاهش استرس و اضطراب پس از مهاجرت، درمان دلتنگی و افسردگی پس از مهاجرت، یا رفع چالش‌های زندگی در کشور جدید برگزار می‌شود. در ادامه به توضیحات مفصل‌­تر در مورد تراپی آنلاین پرداخته شده است.

    تراپی آنلاین چیست؟

    امروزه تراپی آنلاین یا روان­درمانی آنلاین بخش مهمی از فعالیت روانشناسان بالینی محسوب می­‌شود. در تراپی آنلاین تلاش می­‌شود تا خدمات روان­درمانی و مشاوره تخصصی توسط یک تراپیست حرفه‌­ای و دارای صلاحیت از راه دور ارایه شود. با توجه به پراکندگی جغرافیایی انسان­‌ها و نیاز به برخورداری از خدمات سلامت روان، تراپی آنلاین نیز توسعه زیادی پیدا کرده است. بدین ترتیب تعداد متخصصینی که در این حوزه در حال ارائه خدمات روان­درمانی به صورت آنلاین هستند هم، افزایش یافته است. خوشبختانه جلسات تراپی آنلاین از انعطاف‌­پذیری خوبی برخوردار بوده آن را می‌توان در هر نقطه جغرافیایی و از طریق یک دستگاه موبایل یا لپ­تاپ به راحتی برگزار کرد.

    ناگفته نماند مهمترین نکته‌ای که در تراپی آنلاین باید مدنظر داشت، انتخاب تراپیست یا درمانگر متخصص، باتجربه و دارای مجوز کار است. با توجه به تحقیقات صورت گرفته نتایج جلسات تراپی آنلاین همانند جلسات روان­درمانی‌ حضوری موثر و مفید هستند. از نظر زمانی جلسات تراپی آنلاین به مانند جلسات حضوری معمولاً بین 45 الی 60 دقیقه طول می‌کشد.

    تراپی آنلاین ، افسردگی بعد از مهاجرت

    آیا جلسات تراپی آنلاین موثر و مفید هستند؟

    یکی از سوالات پر تکرار مراجعین این است که ” آیا جلسات تراپی آنلاین موثر و مفید هستند؟”. باید گفت طبق تحقیقات صورت گرفته، از نظر اثربخشی تفاوتی بین نتایج روان­درمانی آنلاین و روان­درمانی حضوری وجود نداشته است. در یک مطالعه مشخص شد که پس از خاتمه درمان هر دو گروه دریافت کننده تراپی آنلاین و تراپی حضوری به خوبی توانستند بر چالش‌ها و باورهای غلط و ناکارامد، افسردگی، استرس، اضطراب، علایم PTSD و مشکلات در روابط فردی غلبه کنند. با توجه به نتایج تحقیقات مختلف، جلسات تراپی آنلاین برای رفع مشکلاتی همچون اضطراب، افسردگی، شخصیت مرزی یا بوردرلاین و تروما موثرتر بوده‌­اند. نکته مهمی که باید در جلسات تراپی آنلاین مدنظر داشت، تمایل مراجع برای ایجاد تغییر و رفع مشکلات است. چرا که اگر چنین تمایلی در فرد وجود نداشته باشد هیچ درمانی برای وی موثر نخواهد بود!

    چرا شروع تراپی آنلاین پس از مهاجرت مهم است؟

    از آنجایی که افراد پس از مهاجرت اغلب با مشکلاتی همچون استرس و اضطراب‌ ناشی از عدم آشنایی با فرهنگ جدید، اضطراب مرتبط با مسائل مالی، دلتنگی و افسردگی پس از مهاجرت، و یا سایر چالش‌های زندگی در کشور جدید مواجه هستند، جلسات تراپی آنلاین می­تواند برای آنها انتخاب آگاهانه­‌ای باشد. به ویژه اینکه تاثیر تراپی آنلاین در درمان استرس، اضطراب و افسردگی پس از مهاجرت به خوبی تایید شده است. در ضمن برگزاری جلسات تراپی آنلاین توسط تراپیست فارسی زبان با ایجاد یک حس نوستالژیک می­تواند تاثیر مثبتی را برای مراجع به ارمغان آورد.

    مزایای تراپی آنلاین

    به دلیل دسترسی راحت به اینترنت و امکان استفاده از آن در اقصی نقاط جهان، تراپی آنلاین یکی از روش‌های کاربردی برای رفع مشکلات و مسائل مرتبط با حوزه سلامت روان است. همین موضوع منجر شده ایرانیان زیادی خواهان استفاده از خدمات درمانی آنلاین برای رفع مشکلات خود پس از مهاجرت باشند. در ادامه به مزایای تراپی آنلاین برای رفع مشکلات روانی پس از مهاجرت، همچون استرس و اضطراب یا افسردگی اشاره شده است:

    • امکان صحبت به زبان مادری (فارسی) که به بیان بهتر احساسات فردی منجر می‌شود.
    • جلسات تراپی با تراپیست فارسی زبان و ایرانی نسبت به جلسات حضوری در کشور مقصد ارزان‌تر است.
    • دسترسی راحت به جلسات تراپی که از هر کشوری امکان پذیر هست.
    • انعطاف­‌پذیری زمان جلسات تراپی به صورت آنلاین نسبت به برگزاری آن در کلینیک‌های سلامت روان بیشتر است.
    • دستیابی به روش‌های درمانی سریع‌ برای رفع مشکلات و چالش‌هایی که فرد پس از مهاجرت با آنها مواجه می‌شود.

    خدمات آنلاین تراپی (رواندرمانی)

    چگونه از لحاظ روانی برای مهاجرت آماده شویم؟

    عده زیادی از روانشناسان فشار روانی ناشی از مهاجرت را با مرگ عزیزی که فرد از دست می‌دهد، برابر می‌دانند. همین موضوع نشانگر میزان فشاری هست که پس از مهاجرت، فرد آن را تحمل می‌کند. قطعاً تصمیم به مهاجرت تصمیم راحت و آسانی نیست. اما گاهی فرد بنا به دلایل جدی خواهان زندگی در کشور خود نیست و تصمیم به مهاجرت می‌گیرد. اما برای اینکه فرد از لحاظ روانی برای مهاجرت آماده شود باید چه کند؟

    با مراحل روانی مهاجرت آشنا شوید!

    قبل از مهاجرت حتماً در مورد فرآیند روانی که در ذهن و روانتان پس از مهاجرت رخ می‌دهد، مطالعه کنید. به عنوان مثال مرحله دوم مهاجرت ناامیدی است. شما می‌توانید در رابطه با مراحل روانی پس از مهاجرت در مقاله افسردگی پس از مهاجرت اطلاعات بیشتری کسب کنید. جلسات تراپی آنلاین نیز می‌توانند به کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با این موضوع کمک کنند.

    در رابطه با کشور و شهر مقصد خود اطلاعات بیشتری کسب کنید.

    حتماً در مورد قیمت خورد و خوراک، کرایه ماشین و خانه، هزینه پزشک و مابقی قیمت‎‌ها و هزینه‌ها، امکاناتی که شهر محل زندگی شما دارد، تعداد دوستان، فامیل یا نزدیکانی که در آن کشور دارید، تفاوت فرهنگی کشور میزبان با ایران و اطلاعات ضروری دیگر؛ اطلاعات کسب کنید. بدین ترتیب احتمال ابتلا به شوک فرهنگی، استرس و اضطراب برایتان کمتر می‌شود.

    مهارت جدیدی با هدف کسب درآمد یاد بگیرید.

    احتمال اینکه پس از مهاجرت مدتی بیکار باشید یا نتوانید چندین ماه در شغل فعلی خود کسب درآمد کنید، زیاد است. سعی کنید در زمان باقی مانده یک مهارت پولساز جدید همچون آرایشگری، ناخن­کاری، رنگ مو، تعمیر لوازم خانگی و غیره را آموزش ببنید. به این ترتیب خودتان می‌توانید از این مهارت در صورت نیاز بهره ببرید یا از طریق انجام آن درآمدی هم کسب کنید. این موضوع به مدیریت بهتر استرس و اضطراب مالی یا بیکاری پس از مهاجرت کمک می‌کند.

    خود را بیشتر بشناسید.

    بدانید در چه شرایطی بهتر عمل می‌کنید، ریشه احساساتی همچون استرس و اضطراب، عصبانیت، نگرانی، شادی یا غم خود را بشناسید. هنگامی که از عوامل آسیب زننده به خود آشنا می‌شوید، بهتر می‌توانید وضعیت روانی خود را پس از مهاجرت مدیریت کنید. در این مسیر دوره‌های خودشناسی و جلسات تراپی فردی کمک کننده هستند.

    دلایل خود برای مهاجرت را در ذهن مرور کنید.

    بسیاری از افرادی که درصدد مهاجرت هستند علی­رغم تمامی دلایلی که برای مهاجرت دارند بازهم دچار تردید­هایی هستند. این تردیدها حتی پس از مهاجرت نیز ممکن است تا چندین سال ذهن فرد را به خود مشغول کند. برای جلوگیری از تاثیر این تردیدها، همواره دلایلی که باعث شد چنین تصمیمی بگیرید را در ذهن خود مرور کنید. این امر می­تواند از مشکلات ناشی از نشخوار ذهنی مرتبط با شک و تردید در مورد مهاجرت جلوگیری کند.

    تراپی آنلاین ، افسردگی بعد از مهاجرت

    برای کاهش استرس و افسردگی پس از مهاجرت چه کنم؟

    هنگامی که تصمیم به مهاجرت می‌گیرید، احساسات و چالش‌هایی همچون دلتنگی، تنهایی، استرس و افسردگی را هم باید به عنوان بخشی از این فرآیند بپذیرید تا بتوانید سریع‌تر با شرایط جدید سازگار شوید. نباید فراموش کنید این احساسات و دغدغه‌ها برای تک تک مهاجران رخ می‌دهند، به همین علت به جای فرار از آنها باید به دل مشکلات رفته و آنها را حل کنید. در ادامه به برخی از راهکارهای موثر برای کاهش استرس و افسردگی پس از مهاجرت اشاره شده است.

    در شهر و محله جدید خود دوست پیدا کنید.

    پس از مهاجرت، در زمان‌های آزاد خود به بازار، مغازه‌ها و محله‌هایی که در نزدیکی محل زندگی‌تان وجود دارند، سری بزنید و بدین صورت با افراد محلی صحبت کنید. از آنها سوالات جدیدی بپرسید و با آنها دوست شوید. بدین ترتیب در صورت نیاز می‌توانید از کمک‌ها و راهنمایی‌های آنها بهره مند شوید. همچنین با یافتن دوستان جدید از استرس و اضطراب خود بکاهید.

    از جسم خود مراقبت کنید.

    ممکن است بعد از مهاجرت به شهری سردتر یا گرم‌تر وارد شوید، حشرات و موجودات جدیدی ببینید یا تخت‌تان برای استراحت باکیفیت نباشد. سعی کنید به غذایی که می‌خورید، فعالیت‌های بدنی، مشکلات جسمی و غیره توجه داشته باشید و از جسم‌تان به بهترین نحو ممکن مراقبت کنید. هنگامی که خواب، غذا و فعالیت بدنی مناسب با بالاترین کیفیت ممکن را برای جسم خود فراهم کنید، احتمال اینکه استرس یا افسردگی با شدت زیاد به سراغتان بیاید، کاهش می‌یابد.

    برنامه فعالیت روزمره داشته باشید.

    تغییر محل زندگی به خودی خود باعث ایجاد استرس می‌شود و زمانی که این موضوع با دلتنگی، زندگی در کشور جدید، زبان جدید و غیره همراه می‌شود، قدرت بیشتری پیدا می‌کند. پس سعی کنید حتماً یک روتین روزمره برای صبح‌ها و شب‌هایتان داشته باشید. به عنوان مثال صبح­ها پیاده­روی کنید و به خرید بروید، سپس به خانه آمده و برای روزتان آماده شوید. شب‌ها قبل از خواب مدیتشن و یوگا انجام دهید، چند صفحه‌ای کتاب بخوانید. داشتن یک برنامه فعالیت روزمره می‌تواند به کنترل استرس روزمره شما پس از مهاجرت کمک زیادی کند.

    جلسات تراپی خود را ادامه دهید.

    همانطور که گفته شد بهتر است قبل از مهاجرت جلسات تراپی را با هدف خودشناسی داشته باشید. این امر می­تواند به اعتماد به نفس شما در تصمیم­‌گیری کمک کند. پس از مهاجرت نیز جلسات تراپی آنلاین را با هدف رفع چالش‌ها و مشکلات در محیط جدید ادامه دهید. تراپی آنلاین برای درمان استرس و اضطراب پس از ورود به کشور و شهر جدید بسیار موثر بوده و به سازگار شدن شما با شرایط جدید کمک شایانی می‌­کند.

    سخن پایانی

    برای کاهش استرس و افسردگی پس از مهاجرت سعی کنید از نکات ذکر شده مثل داشتن فعالیت بدنی روزانه، وارد شدن به گروه‌های دوستی جدید و خودشناسی بهره ببرید. علاوه بر این، برگزاری جلسات تراپی آنلاین هم می‌تواند به بهبود چالش‌ها و مشکلاتی همچون افسردگی یا استرس پس از مهاجرت کمک زیادی نماید. در تراپی آنلاین با کمک یک تراپیست فارسی زبان کاربلد تلاش می­‌کنید دلایل مشکلات را شناخته و آنها را به مرور پشت سر بگذارید. فراموش نکنید به چه علتی مهاجرت کرده‌­اید، این امر به شما کمک می­‌کند تا در زمان احساس تنهایی، دلتنگی، شکست و دیگر مشکلات، ناامیده نشده و مجدداً با قدرت ادامه دهید.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱۷ رای
    به اشتراک گذاری:

    دیدگاه‌ خود را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *