Search
Close this search box.
افسردگی بعد از مهاجرت ، علایم افسردگی بعد از مهاجرت

افسردگی پس از مهاجرت | علائم و بهترین راه‌های درمان آن

  • در سال‌های اخیر تعداد زیادی از ایرانیان بنا به شرایط اقتصادی، اجتماعی و شخصی تصمیم به ترک کشور و مهاجرت گرفته‌اند. این موضوع باعث شده تعداد زیادی از این افراد با مشکلاتی همچون افسردگی بعد از مهاجرت و دلتنگی پس از مهاجرت دست و پنجه نرم کنند و به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در این رابطه باشند. از منظر علم روانشناسی مهاجرت با احساسی همچون از دست دادن نزدیک‌ترین فرد زندگی همراه هست و می‌تواند باعث کاهش کیفیت زندگی افراد و مشکلات روحی و روانی برای آنها شود. از آنجایی که مهاجران در مقایسه با شهروندان کشور مقصد با عوامل استرس­زای بیشتری مواجه هستند، تصمیم گرفتیم در این مطلب به مراحل روانی مهاجرت، علایم دلتنگی و افسردگی بعد از مهاجرت و روش‌هایی درمان آن بپردازیم.

    آشنایی با افسردگی پس از مهاجرت

    بد نیست بدانید افسردگی پس از مهاجرت یک وضعیت سلامت روانی است که به دلیل ورود فرد به فرهنگ و کشور جدید رخ می‌دهد. در واقع، کلیه مهاجران کم و بیش با این افسردگی مواجه می‌شوند و این افسردگی متناسب با شرایط فرد بر وضعیت سلامت روانی وی هم تاثیر می‌گذارد.  افسردگی پس از مهاجرت بنا به شرایط جدیدی که فرد در آن قرار گرفته و استرس‌ها و اضطراب‌هایی که در حال تحمل آنها است، رخ می‎دهد. اغلب این استرس‌ها در حوزه‌هایی همچون مسائل مالی و شغلی، شوک فرهنگی و آشنایی با فرهنگ کشور جدید، دوری از عزیزان، دلتنگی برای اعضای خانواده و دوستان یا حتی یادگیری و به کار بردن زبان جدید در محیط رخ می‌دهند. البته فرد با افزایش دانش و آمادگی خود درباره مسائلی همچون یادگیری زبان کشور مقصد یا افزایش درآمد و ذخیره کردن پول می‌تواند تا مقداری از استرس­های خود بکاهد.

    افسردگی بعد از مهاجرت ، علایم افسردگی بعد از مهاجرت

    نگاهی به مراحل روانی پس از مهاجرت

    به صورت کلی زمانی که یک شخص مهاجرت می‌کند باید مراحل روانی خاصی را پشت سر بگذارد تا بتواند با شرایط جدید از لحاظ روانی سازگار شود. توصیه می‌شود اگر به تازگی مهاجرت کرده‌اید، نکات ذکر شده را مدنظر قرار دهید تا بدانید در کدام مرحله از سازگاری با مهاجرت قرار دارید. در ادامه به مراحل روانی مهاجرت پرداخته شده است:

     اولین مرحله، شادابی است

    در این مرحله فرد در بهترین حالت ممکن قرار دارد، از شرایط آب و هوایی، غذایی و حتی مردم کشور مقصد لذتی چندین برابر می‌برد. این مرحله مشابه سفر به کشوری دیگر است و به طور معمول بین 1 الی 3 ماه به درازا می‌کشد.

     دومین مرحله، ناامیدی است

    تصور کنید در رستوران نشسته‌اید و غذایی را سفارش می‌دهید اما نام غذا را به درستی ادا نمی‌کنید یا بدون گوشی خود نمی‌توانید آدرس مدنظرتان را پیدا کنید. حس ندانستن یا درست انجام نشدن کارهای کوچک می‌تواند باعث ایجاد احساس ناامیدی، عصبانیت، خودتخریبی، کاهش عزت نفس یا اعتماد به نفس فرد در کشور جدید شود.

    مرحله سوم، سازگاری با شرایط جدید است

    در این مرحله فرد از ناامیدی عبور کرده و کم کم با فرهنگ، زبان و مردم کشور مقصد آشنا می‌شود و می‌تواند با برنامه اصولی زندگی خود را پیش ببرد و لحظات لذت­بخش‌تری را در زندگی خود تجربه کند.

    آخرین مرحله، پذیرش است.

    در این مرحله فرد خود را بخشی از جامعه مقصد می‌داند و با حقوق شهروندی خود آشنا شده و براساس آنها زندگی می‌کند. در این مرحله فرد به رشد و موفقیت بیشتری در حوزه‌های مختلف مالی، روابط اجتماعی و شغلی دست می‌یابد.

    مقاله پیشنهادی: تراپی آنلاین برای ایرانیان خارج از کشور چگونه انجام می‌شود؟

    علائم افسردگی پس از مهاجرت

    افسردگی پس از مهاجرت به روش‌های مختلف در افراد خود را نشان می‌دهد که در این بخش به رایج‌ترین علایم افسردگی بعد از مهاجرت می‌پردازیم.

    حس عدم تعلق به کشور و فرهنگ جدید

    هنگامی که فرد به کشور جدیدی مهاجرت می‌کند، تغییر هویت قبلی وی می‌تواند باعث ایجاد احساساتی نظیر عدم تعلق به کشور مقصد یا حس سرگردانی و گم شدگی شود که در نتیجه عدم مدیریت اصولی باعث ایجاد افسردگی می‌گردد.

    سرخوردگی و ناامیدی

    حس دیگری که جز مراحل روانی مهاجرت هم محسوب می­شود، حس ناامیدی یا کاهش اعتماد به نفس و عزت نفس است. گاهی این احساس با عصبانیت و سرخوردگی نسبت به شرایط یا هویت جدید فرد در کشور مقصد همراه است.

    میزان بالای استرس و اضطراب

    هنگامی که شخص به کشور جدیدی وارد می‌شود با استرس‌هایی همچون عدم آشنایی با قوانین، فرهنگ جامعه یا سطح پایین دانش زبانی مواجه می­شود. استرس ناشی از اقامت یا قوانین جدید مرتبط به مهاجران و حتی عدم وجود امنیت مالی در کشور مبدا همگی می‌توانند باعث افزایش میزان استرس در فرد شوند.

    افسردگی بعد از مهاجرت ، علایم افسردگی بعد از مهاجرت

    ایجاد مشکلات جسمی

    در برخی مواقع افسردگی بعد از مهاجرت به صورت مشکلات جسمی بدون دلیل همچون سردردهای میگرنی، کمردرد، دل­درد و مشکلات گوارشی بروز می‌کنند. در برخی موارد ممکن است بانوان با مشکلاتی همچون خونریزی بدون دلیل هم مواجه ‌شوند.

    حس دلتنگی، تنهایی و غم

    هنگامی که فرد، اعضای خانواده، دوستان و عزیزان خود را به دلیل مهاجرت از دست می‌دهد و به کشور یا حتی شهر جدید برای زندگی مهاجرت می‌کند، حجم زیادی از غم و تنهایی را حس می‌کند. این موضوع باعث می‌شود برخی افراد ترجیح دهند در کشور مبدا باقی بمانند و برنامه مهاجرت خود را کنسل کنند.

    کاهش تمرکز

    یکی از چالش برانگیزترین وقایع در فرآیند افسردگی کاهش تمرکز بر مسائل مختلف زندگی همچون کار یا تحصیل است. به همین علت توصیه می‌شود در صورت مشاهده عدم تمرکز بر مسائل تحصیلی و کاری سریعاً با یک متخصص ارتباط بگیرید تا بتوانید این موضوع را حل کنید.

    تغییر در سبک زندگی

    برخی از افراد علایق قدیمی خود را از دست داده، احساساتی همچون بی­اشتهایی یا کم­اشتهایی را تجربه می‌کنند، حتی در ساعات و کیفیت خواب آنها هم تغییراتی رخ می‌دهد.

     همه موارد ذکر شده جز علایم افسردگی بعد از مهاجرت هستند، ممکن است از خود بپرسید راه درمان افسردگی بعد از مهاجرت چیست؟ با بخش بعدی همراه باشید تا با نکاتی کاربردی برای کاهش یا از بین بردن این علایم آشنا شوید.

    خدمات آنلاین تراپی (رواندرمانی)

    بعد از مهاجرت چه کنیم تا از افسردگی در امان باشیم؟

    از آنجایی که مهاجرت به شهر یا کشوری دیگر می‌تواند تغییری بزرگ در زندگی افراد باشد، با افزایش آگاهی در رابطه با تاثیرات مهاجرت می‌توان به مدیریت بهتر پیامدهای منفی آن و از جمله افسردگی پس از مهاجرت پرداخت.

    ورزش کنید!

    انجام فعالیت بدنی و فعال بودن باعث آزاد شدن مواد درون­ریز شادی بخش در بدن می‌شود و از افسرده شدن شما در درازمدت جلوگیری می‌کند. توصیه می‌شود انجام فعالیت‌های بدنی‌ همچون دویدن، یوگا و پیاده­روی را حتماً در برنامه روزانه خود بگنجانید.

    زبان کشور مقصد را یاد بگیرید!

    یکی از راه‌های درمان افسردگی پس از مهاجرت آشنایی کامل و یادگیری زبان کشور مقصد است. هنگامی که شما زبان کشور مقصد را بدانید مشکلی در انجام کارهای روزمره خود همچون سفارش غذا، یافتن دوست یا خانه، قبولی در مصاحبه کاری، خرید کردن و حتی یافتن آدرس مدنظرتان نخواهید داشت. همچنین یادگیری کامل زبان باعث افزایش عزت نفس و اعتماد به نفس شما می‌شود.

    با افراد جدید آشنا شوید.

    پس از مهاجرت نقش دوستان و آشنایان قدیمی با توجه به تغییر شرایط مکانی زندگی فرد کمرنگ‌تر می‌شود. به همین علت آشنایی با افراد جدید و یافتن دوستان جدید می‌تواند به بهبود سلامت روان فرد کمک کند و حس شادی را در او افزایش دهد. همچنین تعامل با دیگران باعث کاهش استرس، افزایش حس تعلق و عزت نفس می‌شود. شرکت در فعالیت‌های اجتماعی به افزایش کیفیت زندگی افراد منجر می‌گردد.

    محیط زندگی خود را کاوش کنید.

    گشت و گذار در نزدیکی محل سکونت و سر زدن به رستوران‌ها و کافی شاپ‌های جدید می‌تواند ترس شما از محیط جدید کاهش دهد. این کار می­تواند اطلاعات شما در رابطه با کشور یا شهر جدیدی که برای زندگی انتخاب کرده­اید را افزایش یابد.

    جلسات تراپی آنلاین خود را جدی بگیرید!

    به طور معمول افراد پس از مهاجرت احساسات منفی مختلفی را تجربه کرده و با چالش‌های جدیدی مواجه می‌شوند. یافتن یک تراپیست آنلاین خوب و به اشتراک گذاشتن این احساسات و تجارب با وی و راهنمایی گرفتن از او می‌تواند به مدیریت بهتر روابط فردی و کاهش استرس کمک کند. همچنین در صورتی که با چالش‌های بزرگی همچون مشکل در پیدا کردن کار و افت تحصیلی بعد از مهاجرت مواجه شدید، شروع تراپی آنلاین برای عبور از چالش پیش رو بسیار ضروری است.

    ارتباط خود با فرهنگ، زبان، کشور و دوستان قدیمی‌تان را حفظ کنید.

    شاید تصور کنید مهاجرت به معنای رها کردن کشور خود است، اما باید گفت بدین گونه نیست. شما می‌توانید در کشور دیگری زندگی کنید اما همچنان غذاها، آداب و رسوم کشور و حتی زبان مادری خود را حفظ کنید. تماشای فیلم‌ها و سریال‌های ایرانی یا گوش دادن به موسیقی ایرانی می‌تواند به کاهش افسردگی پس از مهاجرت و افزایش حفظ حس تعلق به کشورتان منجر شود.

    سخن پایانی

    افسردگی بعد از مهاجرت یکی از مسایلی است که هر مهاجری آن را تجربه می‌کند. به همین علت، افزایش اطلاعات در رابطه با آن به مدیریت بهتر افسردگی پس از مهاجرت کمک می‌کند. توجه داشته باشید در صورت مواجهه با شرایط چالش‌­زا به عنوان یک مهاجر تنها نیستید و می‌توانید از طریق مشاوره آنلاین با روانشناس معتمد خود ارتباط گرفته و از شرایط سخت عبور کنید. در صورتی که تجربه مهاجرت دارید و از شرایط سخت آن عبور کرده‌اید، حتماً تجربه خود را با ما به اشتراک بگذارید.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱۹ رای
    به اشتراک گذاری:

    دیدگاه‌ خود را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *