Search
Close this search box.
کوچینگ سازمانی

کوچینگ سازمانی راهی برای حمایت از اهداف سازمانی و حمایت از روحیه کارکنان

  • هرچه زمان بیشتری می‌گذرد، افراد بیش از گذشته به اهمیت کوچینگ در زندگی خود پی می‌برند. در ابتدا، افراد به واسطه کوچینگ دنبال راه‌حل‌هایی کاربردی در زندگی شخصی خود هستند. سپس، از کوچینگ در محیط کاری و سازمانی خود هم بهره برده و سعی در ارتقا شرکت و سازمان خود دارند. اگر تا به حال، به موضوع افزایش بهره‌وری و تقویت روحیه کارمندان خود فکر کرده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اید و دنبال هدفی برای افزایش اعتماد به نفس و تقویت روحیه کارکنان خود هستید. باید گفت کوچینگ سازمانی می‌تواند به شما کمک‌ کرده و پاسخگوی نیازهایتان باشد. اگر دغدغه‌هایی از این قبیل ذهن شما را به خود درگیر کرده‌اند، با این مطلب همراه باشید. در این مطلب به فواید کوچینگ سازمانی و تاثیراتش در سازمان خود پی خواهید برد.

    کوچینگ سازمانی چیست؟

    کوچینگ در حوزه کاری و شغلی را می‌توان یک استراتژی در جهت رشد و توسعه اهداف درون سازمانی یا درون سیستمی دانست. هدف این نوع کوچینگ توسعه وضعیت کارکنان، بهبود روحیه کارمندان، ارتقا فروش و برندسازی بهتر برای کمپانی است. در واقع، رویکرد این کوچینگ در راستای توسعه فردی کارکنان در جهت تقویت روحیه گروهی و افزایش بهره‌وری سازمان برای دستیابی به اهداف از پیش تعیین شده است. معمولاً، مدیران و رهبران سازمان‌ها با کمک این حوزه از کوچینگ سعی در ایجاد انگیزه و اعتماد به نفس برای کارکنان سازمان خود دارند. زمانی که کارکنان اعتماد به نفس کافی برای انجام پروژه‌های خود را نداشته باشند، عملکرد کارکنان دچار اختلال شده و سازمان به نتیجه مدنظر خود نخواهد رسید. در این مواقع، کوچینگ سازمانی به کمک سازمان‌ها می‌‌‌آید. اگر روحیه کارکنان تقویت پیدا کند،  منجر به افزایش و ایجاد تعهد برای کارکنان می‌شود. در نهایت، این موضوع باعث ایجاد همبستگی، اتحاد و بهره‌وری می‌شود.

    کوچینگ سازمانی

    اهداف کوچینگ سازمانی

     کوچینگ در سازمان‌ها و مشاغل رویکردی ارتقا دهنده و بهبودبخش با هدف ارتقای سلامت خلق می‌کند. این کوچینگ از طریق تغییر نگرش کارکنان و حمایت از آنها؛ به افراد برای دستیابی به آرمان‌ها و اهدافشان کمک می‌کند. کوچینگ شغلی و سازمانی برعکس انواع دیگر کوچینگ بر افراد به صورت گروهی تمرکز دارد. اگرچه، اهداف مالی نیز در این رویکرد مدنظر قرار گرفته می‌شوند، اما هدف اصلی تمرکز بر سازمان از طریق تغییر نگرش کارکنان است. کوچینگ شغلی و سازمانی اهداف مختلفی همچون اهداف زیر دارد:

    • تعیین و برنامه‌ریزی در راستای اهداف کلیدی سازمان
    • توسعه فرهنگ و اهداف سازمانی
    • توسعه هوش هیجانی و کلامی مدیران و رهبران با هدف افزایش انگیزه کارمندان
    • ارتقای مهارت‌های شغلی کارکنان و افزایش بهره‌وری و عملکرد کارکنان سازمان
    • بهبود نحوه مدیریت و رهبری سازمان
    • بهبود روابط میان کارکنان و اعضای سازمان در راستای اهداف

    مقاله پیشنهادی: «راهکارهای افزایش هوش هیجانی»

    مزایای کوچینگ سازمانی

    کوچینگ سازمانی مزایای فراوانی برای شرکت‌ها و سازمان‌ها دارد. همین مسئله باعث شده سازمان‌ها نتوانند مزایای کوچینگ را دست کم بگیرند. از جمله این مزایا می‌توان به مواردی همچون افزایش بهره‌وری و ایجاد محیطی الهام‌بخش و کارآمد اشاره کرد. کوچینگ سعی در تنظیم تعاملات بین کارکنان در راستای اهداف سازمانی دارد. این کوچینگ مناسب کسب و کارهای نوپا و ارزشمند است. به کمک کوچینگ می‌توان از فعالیت‌ها و فرآیندهای سازمانی به درستی و در راستای رشد و اهداف سازمان و شرکت استفاده کرد.  معمولاً، از کوچینگ شغلی برای خلق دیدگاه‌های متفاوت در کسب و کارها و حل مسائل پیچیده و مدیریت بهتر آنها استفاده می‌شود. از جمله مزایای کوچینگ شغلی و حرفه‌ای می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:

    • افزایش رضایت کارکنان

    کوچینگ باعث افزایش احساس ارزشمندی کارمندان و کارکنان می‌شود. به این ترتیب، کارکنان تصور می‌کنند مهره ارزشمند و کلیدی‌ای در سازمان شما هستند. همچنین، آنها با کمک کوچینگ می‌توانند به فرصت‌های کلیدی برای توسعه و پیشرفت حرفه‌ای خود و سازمان دست یابند. با استفاده از کوچینگ شغلی کارمندان این حس را که رهبران و مدیران به آنها اهمیت می‌دهند را دریافت می‌کنند. به این ترتیب، محیط شغلی حمایتگر و رو به رشدی خلق می‌شود.

    • ایجاد محیط جذاب کاری و افزایش حس اشتیاق در کارکنان

    شرکت‌ها از کوچینگ سازمانی برای افزایش اشتیاق در محیط کار استفاده می‌کنند. همچنین، به واسطه این کوچینگ افراد در سازمان‌ها احساس توانمندی کرده و خود را در تصمیم­گیری‌ها و برنامه‌های سازمانی کمپانی سهیم می‌دانند. به این ترتیب، با خلق این تفکر انگیزه بیشتری برای کارکنان با هدف دستیابی به اهداف سازمانی ایجاد می‌شود. به واسطه این کوچینگ زمان و هزینه بیشتری برای یادگیری و رشد حرفه‌ای کارکنان سرمایه‌گذاری می‌شود.

    • افزایش وفاداری کارکنان به سازمان

    طبق تحقیقات انجام گرفته، کوچینگ شغلی و سازمانی باعث افزایش حس وفاداری کارکنان می‌شود.  به این ترتیب، کارمندان تصمیمی در راستای همکاری بلند مدت در سازمان اتخاذ می‌کنند. در حقیقت، کارکنان زمانی به شرکت‌ها و سازمان‌ها وفادار هستند که احساس کنند فعالیت‌هایشان با پاداش و احترام بیشتری همراه است. قدردانی از کارکنان باعث افزایش تلاش و انگیزه آنها می‌شود. به این ترتیب، با خلق یک فضای  کاری مثبت کارکنان تشویق به ارائه بهترین عملکرد از خود می‌شوند.

    • افزایش عملکرد شغلی

    کوچینگ شغلی و سازمانی به اعضای سازمان برای تعیین اهداف و دستیابی به اهدافشان کمک می‌کند. این کوچینگ ابزاری توانمند در جهت حل مشکلات سازمان و کمپانی فراهم می‌کند. به این ترتیب، کارکنان  برای خود اهداف تعیین کرده و مسئولیت کامل اهدافشان را برعهده می‌گیرند. این مسئله، باعث دستیابی افراد به اهدافشان و موفقیت می‌شود. علاوه بر این، کوچینگ باعث دستیابی سریع‌تر و متمرکزتر افراد به اهداف‌شان می‌شود.

    • خلق محیط شغلی و کاری ایمن

    کوچینگ سازمانی باعث خلق دیدگاه‌های جدید برای رهبران و مدیران می‌شود. بدین صورت، محیط شغلی امن ایجاد شده و امنیت کارکنان (که از ویژگی‌های مهم هر سازمان و شرکت موفقی است) حفظ می‌شود. شما به عنوان یک مدیر یا رهبر باید خودتان را جای کارمندانتان گذاشته و از دیدگاه آنها به مسائل و مشکلات سازمانی پاسخ دهید. بدین صورت، می‌توانید یک راه حل منطقی برای خود خلق کنید.

    کوچینگ سازمانی

    در کوچینگ سازمانی چه می‌کنند‌؟

    معمولاً، کوچینگ شغلی از طریق جلسات فردی یا گروهی یا به صورت ورکشاپ انجام می‌شود. این جلسات به واسطه مشاوران یا کوچ‌های خارج از سازمان يا مدیران داخلی سازمان‌ها برگزار می‌گردند. جلسات کوچینگ باعث توسعه و ارتقا عملکرد و یاد گرفتن مهارت‌های جديد فردی می‌شوند. همچنین، به افزایش انگیزه و مشارکت کارکنان هم کمک می‌کنند. در نهایت، باعث ارتقا و پیشرفت سازمان می‌گردند. همچنین، به سازمان برای به حداکثر رساندن پتانسیل گروه یاری می‌رساند. شاید بتوان این مسئله را یکی از بهترین مزیت‌های کوچینگ دانست. در واقع، کوچینگ شغلی به تشخیص نقاط ضعف و مشکلات یک سازمان کمک می‌کند و سپس راه‌حل‌هایی برای رشد سریع سازمان ارائه می‌دهد. رویکرد کوچینگ شغلی و سازمانی تشخیص مشکلات درون سازمانی و ارائه راه‌حل‌هایی به مدیران و رهبران در جهت شفاف­سازی نیازهای واقعی سازمان است. سازمان‌هایی که خواهان رشد حرفه‌ای و ارتقای مهارت‌های ارتباطی کارکنان خود هستند، می‌توانند از کوچینگ شغلی و سازمانی همچون ابزاری سودمند در راستای رسیدن به اهداف خود بهره ببرند.

    جمع‌بندی

    روش‌های کاربردی و کارآمد زيادی برای ارتقای شرکت‌ها و سازمان‌ها در جهت توسعه و رشد اهدافشان وجود دارد. یکی از این روش‌های کارآمد کوچینگ سازمانی است. کوچینگ شغلی، از ابزارهای قدرتمند و کارآمد سازمانی برای ارتقا وضعیت سازمان و کمپانی بهره می‌برد. هنگامی که شرکت یا سازمان شما با چالش‌های درون سازمانی مواجه می‌شوند، این کوچینگ به سراغ سازمان آمده و به او در راستای دستیابی به اهدافش کمک می‌کند. پس اگر به  عنوان یک رهبر یا مدیر دغدغه ایجاد محیط شغلی مثبت و در حال رشد دارید و به روحیه کارکنانتان اهمیت می‌دهید، حتماً از کوچ‌ها و مشاوران سازمانی کمک و یاری بگیرید.

    رزرو نوبت مشاوره آنلاین

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱۸ رای
    به اشتراک گذاری:

    دیدگاه‌ خود را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *