Search
Close this search box.
درمان حسادت

چگونه حسادت خود را درمان کنیم؟

  • برای مقابله با حسادت ممکن است بخواهید علت آن را شناسایی کنید یا شاید بخواهید به یک درمانگر واجد شرایط مراجعه کنید. حسادت شهرت بدی دارد و به دنبال آن جملاتی مانند حسادت روابط را از بین می‌برد و حسادت نکن را زیاد می‌شنویم. اما چه چیزی حسادت را این‌ قدر بد جلوه می‌دهد؟ به صورت کلی، حسادت منجر به احساس خشم، رنجش یا حس ناکافی بودن در فرد می‌شود. اما دست کم می‌تواند یک یا دو چیز درباره احساساتتان به شما بگوید. در این مقاله، نگاهی به راهکارهای مقابله با حسادت و درمان آن خواهیم داشت.

    ریشه‌یابی حسادت

    حسادت لزوما یک احساس ناسالم نیست. بررسی احساس حسادت به شما بینشی در مورد اینکه این حس از کجا آمده‌ می‌دهد. این کار به شما برای مدیریت سازنده‌تر حسادت کمک می‌کند. به عنوان مثال، وقتی پارتنر شما شروع به گذراندن زمان با یک دوست جدید می‌کند و به شما احساس حسادت دست می‌دهد. ممکن است، این حس به خاطر اینکه اولین علامت خیانت شریک قبلی شما همین مورد بوده، شما را نگران خیانت پارتنر فعلی‌تان کند.

    یا ترفیع گرفتن همکارتان در شرکت باعث ایجاد احساس حسادت در شما شود. زیرا فکر می‌کنید که شما کارتان را به خوبی انجام نداده‌اید و به همین دلیل همکارتان به جای شما ترفیع گرفته است. حتی ممکن است رابطه احساسی جدید خواهرتان باعث ایجاد حسادت در شما شده باشد. علت هم این است که شما فکر می‌کنید شانس زیادی برای قرار ملاقات نداشته‌اید و هرگز فرد مناسب خود را پیدا نکرده‌اید.

    درمان حسادت

    نگرانی‌های خود را بیان کنید!

    بعد از ریشه‌یابی حسادت نوبت اقدام موثر است. طبق مثال‌های بالا این اقدام می‌تواند صحبت با سرپرستی که شما را در مسیر ترفیع قرار داده باشد.  البته صحبت درباره احساسات خود با پارتنرتان برای قرار گذاشتن و شروع به انجام فعالیت‌های گروهی خود نیز گزینه دیگری است. نکته کمک کننده دیگر بیان احساساتی همچون حسادت در زمان گفت و گوی سازنده هست. پیشنهاد می‌شود، این موضوع را قبل از خواب و زمانی که می‌خواهید خداحافظی کنید، مطرح نکنید.

    با یک دوست قابل اعتماد صحبت کنید!

    شما می‌توانید برای درک این موضوع که تنها نیستید با شریک زندگی یا با یک دوست صحبت کنید. حسادت می‌تواند به شما احساس کم یا حتی نادرستی از واقعیت دهد. صحبت کردن با یک دوست می‌تواند به شما کمک کند که واقعیت را بهتر ببینید تا دیدگاه درستی نسبت به قضیه پیدا کنید. شاید پرسیدن این موضوع که حسادت برای آ‌نها چگونه است و چگونه باید با آن کنار آمد به شما کمک کند. از جمله نتایج صحبت درباره حسادت این است که احساس شرم را کاهش داده یا حتی آن را خنثی می‌کند.

    ناامنی‌های خود را شناسایی کنید!

    توصیه یک روانشناس به شما این است که ناامنی‌هایتان را بشناسید و بدانید از کجا آمده‌اند. سپس برای تبدیل آنها به پایگاه‌های امن وجودی خودتان تلاش کنید. شما برای انجام این‌ کار می‌توانید یادداشت برداری کنید، مدیتیشن کنید یا با یک درمانگر صحبت کنید. یک روان‌درمانگر می‎تواند به شما در ریشه‌یابی حسادت و چگونگی غلبه بر آن کمک قابل‌ توجهی کند.

    با شریک زندگی خود ارتباطی شفاف برقرار کنید!

    درباره تجربه خود با شریک زندگی‌تان صحبت کنید و احساسات خود را دقیقا همانطور که هستند، بیان کنید. صحبت کردن درباره احساساتتان به رشد رابطه شما کمک می‌کند و باعث خلق حس امنیت در رابطه شما می‌شود. حتی اینگونه صحبت‌ها می‌توانند باعث کاهش آزار رفتارهای شریک عاطفی شما شوند.

    قضاوت را کنار بگذارید!

    درست است که حسادت شهرت بدی دارد ولی همیشه یک احساس منفی نیست. بهتر است که حسادت را قضاوت نکنید و روی این احساس اسم خوب یا بد نگذارید، زیرا حسادت هیچ‌ کدام از این‌ها نیست. در واقع، حسادت پیامی درباره بخش‌های التیام نیافته خودمان می‌فرستد و باعث خلق رفتارهای دفاعی برای محافظت از خودمان در برابر احساسات بد و اشتباه می‌شود. خود حسادت به خودی خود ابزاری مفید برای شناخت بهتر خودمان است.

     به خودتان فضایی برای انسان بودن دهید. این جمله به معنای احساس چیزهایی است که نمی‌خواهیم احساس کنیم و افکاری است که نمی‌خواهیم در سر داشته باشیم. درحالی که حسادت یک تجربه جهانی است و قطعا زمینه‌هایی متفاوت، ظریف و منحصر به فردی برای هر شخص دارد. سعی کنید، این کار را با کنجکاوی و با حسی دلسوزانه به جای قضاوت انجام دهید.


    مقاله پیشنهادی: «راهکارهای افزایش هوش هیجانی»


    تمرینات خود درمانی را امتحان کنید!

    اگر حسادت شما ناشی از روابط سمی گذشته یا موقعیت‌هایی است که شما آسیب دیده‌اید این تمرینات به مدیریت احساست شما کمک می‌کند.

    جملات تاکیدی مثبت تکرار کنید

     از جمله این جملات می‌توان به مواد ذیل اشاره کرد:

    • استفاده از جملاتی مانند من اعتماد به نفس دارم و کافی هستم.
    • من در هر کاری که انجام می‌دهم، شادی می‌یابم.
    • فرصت‌ها به راحتی و بدون زحمت از راه می‌رسند.

    مواجهه درمانی، تکنیک بعدی است

    برای ترویج حساسیت زدایی در مقابل تلاش برای کنترل احساسات و اجتناب نکردن از موقعیت‌ها از این تکنیک استفاده کنید.

    تکنیک‌های آزادی عاطفی با ضربه زدن را به کار ببرید

    این تکنیک درمان‌های سنتی را جایگزین طب سنتی می‌کند و به این صورت که ابتدا موضوع را شناسایی و سپس اقدام به ارزشیابی شدت آن می‌کند. هنگامی که یک مانترا تکرار می‌شود و با دنباله ضربه زدن به آن یادگیری انجام می‌شود. در آخر، ارزشیابی شدتی که پس از ضربه زدن احساس می‌شود.

    تمرینات زمینه‌ساز را فراموش نکنید

    تمرینات زمینه سازی جز تمرینات قابل استفاده فارغ از زمان و مکان در همه جا هستند. این تمرینات به این صورت هستند که افکار منفی خود را که باعث ایجاد احساس اضطراب در شما می‌شوند، را رها کرده و بر حواس پنج‌گانه خود تمرکز می‌کنید.

    تمرینات اعتماد سازی، تمرین آخرهست

    شما به کمک این تمرین امنیت عاطفی را احساس می‌کنید. به این ترتیب، به شما احساس شنیده شدن، دیده شدن‌ و ارزشمند بودن دست می‌دهد.

    درمان حسادت

    درباره حسادت بیشتر بدانید!

    حسادت تقریبا یک احساس ریشه‌داری در پشت خود دارد. علت آن می‌تواند جلوه‌ای از ترس باشد. این که ما کافی نیستیم، جذاب نیستیم، انتخاب نمی‌شویم، یا این که دیگران از ما مهم‌تر هستند. در هر صورت  یادگیری و آگاهی بیشتر درباره خود به شما کمک می‌کند که درک بهتری از احساس حسادت خود داشته باشید. سپس با توجه به نیاز‌های شخصی خود با احساساتتان کنار بیایید. منابع بالقوه‌ای برای حسادت وجود دارند. از جمله آنها می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:

    • عدم امنیت در رابطه‌ای که با خودمان داریم.
    • دلبستگی آگاهانه یا ناخودآگاه به رقابت
    • از دست دادن یکی از والدین یا هر دو (به دلیل طلاق، مرگ)

    مراحل بعدی درمان حسادت

    اگر این دغدغه فکری را دارید که چگونه حس حسادت در یک رابطه دوستی، همکاری یا غیره را به حداقل برسانید باید گفت راه‌های زیادی وجود دارد. از جمله این راه‌ها می‌توان به شناسایی ناامنی‌های خود، صحبت با دوستان و شریک احساسی، پرسیدن از دیگران برای مدیریت احساس حسادت، رها کردن قضاوت، تمرین قدردانی برای تمام آنچه که دارید اشاره کرد.

    اگر حسادت درمان نشود، چه اتفاقی می‌افتد؟

    حسادت منجر به افکار وسواسی می‌شود و در صورتی که درمان نشود یک احساس مزاحم را در طولانی مدت تجربه خواهید کرد که باعث ایجاد افکار یا تمایلات خشونت آمیز می‌شود. این احساس بر روی اتفاقات روزمره شما تاثیرگذار است و شما را از انجام کارهای دلخواهتان باز می‌دارد. حتی ممکن است باعث خلق رفتارهایی ناراحت کننده در دیگران ‌شود. پس حتما برای درمان آن اقدام کنید.

    در آخر، به خود زمان دهید!

    قطعا تجربه این را داشته‌اید که حسادت با گذشت زمان از بین می‌رود. البته ممکن است که پس از برخورد با احساسات خود شدت آن کمتر شود. اما پس از پایان هر چیزی که به آن حسادت می‌کنید، کاهش می‌یابد. صحبت کردن با یک درمانگر به شما کمک می‌کند که با افکار حسادت خود مقابله کنید. با صحبت کردن با یک درمانگر می‌توانید احساس ناراحتی کمتری را تجربه کنید، قطعا درمانگر می‎داند که احساس حسادت یک احساس عادی است که هر شخصی در هر مقطعی آن را بیشتر احساس می‌کند. بهتر است بدانید که حسادت یک احساس بسیار جهانی است، حتی سگ‌ها هم حسادت می‌کنند و این احساس فقط مختص شما نیست. پس با خود مهربان‌تر باشید.

    رزرو نوبت مشاوره آنلاین

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱۲ رای
    به اشتراک گذاری:

    دیدگاه‌ خود را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *